Compensació per a clients de fibra d’una zona regulada per la CNMC anteriors al 25 de març del 2019

Si vas contractar una línia de fibra i mòbil O2 abans del 25 de març i el preu que et vam poder oferir era de 50 €, indicava que l’adreça per a la instal·lació de la fibra es trobava en un municipi de la zona regulada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En primer lloc, volem confirmar-te que continuem mantenint els compromisos que vam adquirir amb tu en el moment de la contractació:

  • Si la CNMC declara el teu municipi com a lliure, et canviarem a la tarifa de Fibra i mòbil de zona lliure Fibra 300 Mb/s | Mòbil 20 GB amb trucades il·limitades | 45 €
  • T’aplicarem els descomptes equivalents als diners que hagis acumulat. A continuació te n’expliquem tots els detalls.

Abans del 25 de març del 2019, a O2 oferíem dos preus: 50 € a la zona regulada i 45 € a la zona lliure. Arran d’això, vam decidir dissenyar un pla de compensació per als clients que contractessin el servei i el seu domicili d’instal·lació de fibra es trobés a la zona regulada. Aquest pla consisteix a acumular cada mes la diferència existent entre el preu de la zona lliure i el de la zona regulada per, posteriorment, aplicar-l’hi en forma de descompte al client.

Per poder aplicar aquest pla de compensació és necessari que la CNMC faci una revisió dels municipis regulats i procedeixi a declarar-los tots o part d’aquests municipis com a zona lliure.

En el moment en què la CNMC declari algun municipi regulat com a lliure farem dues coses:  

  • Primer, ens posarem en contacte amb els clients del servei de fibra i mòbil dels municipis que hagin estat declarats com a zona lliure i que van contractar el servei abans del 25 de març del 2019. Serà una de les poques comunicacions que rebin per part d’O2. En aquesta, els informarem que farem un canvi de tarifa. Aquesta comunicació la farem amb almenys un mes d’antelació.

El client passarà de la tarifa de Fibra i mòbil de zona regulada Fibra 300 Mb/s | Mòbil 20 GB amb trucades il·limitades | 50 €  a la tarifa de Fibra i mòbil de zona lliure Fibra 300 Mb/s | Mòbil 20 GB amb trucades il·limitades | 45 €

Aquest canvi de tarifa només millorarà el preu, les característiques del servei es mantindran. Si el client no ens diu el contrari, la rebaixa de preu s’executarà de manera automàtica en el següent cicle de facturació i no haurà de trucar-nos ni apuntar-se a cap lloc perquè s’apliqui.

  • En segon lloc, a partir del moment en què tingui activa la tarifa de la zona lliure, farem un descompte en la factura sobre la quota del servei per un import de 20 € al mes. El nombre de factures amb descompte dependrà del nombre de mesos que el client hagi estat a la zona regulada i de l’import que hagi acumulat.

La durada màxima d’aquest descompte serà d’11 mesos, la qual cosa equival a un import acumulat en aquest període de 220 €.

El descompte per a cada client dependrà del temps en què li hagi estat aplicada la tarifa de zona regulada i es calcularà multiplicant el preu addicional pagat cada mes pel nombre de mesos transcorreguts.

Si la xifra acumulada no és múltiple de 20 euros o l’import facturat de manera addicional no arriba a aquesta xifra, en l’últim mes de compensació s’aplicarà l’ajust oportú.

La zona lliure abasta actualment a 66 municipis, però ja n’hi ha gairebé 250 on considerem que es compleixen les condicions per ser-ho (existència de 3 xarxes de banda ultra-ampla), i confiem que la CNMC els declari com a zona lliure pròximament. Alguns exemples d’aquests municipis que podrien passar a la zona lliure són Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria, Bilbao, Vitòria, la Corunya, Santa Cruz de Tenerife, Pamplona, Sant Sebastià, Santander, Tarragona, Badajoz, Orense o Girona.

Canvi de preu a la Zona Regulada des del 12 de febrer del 2019

El 12 de febrer del 2019, el preu de la tarifa de fibra i mòbil a la zona regulada va passar de 58 € a 50 €. Si ets client des d’abans d’aquesta data, els diners que havies acumulat fins llavors els continues conservant. L’únic canvi és que, a partir del 18 de febrer del 2019, acumules 5 € al mes en lloc dels 13 € que havies acumulat fins llavors. Això s’aplica a municipis de Zona Regulada dins de la Península i les Balears. Per a la resta del país, la compensació quedarà de la manera següent:

  • Illes Canàries: fins al 18 de febrer del 2019, acumulaven 11,06 € mensualment. A partir d’aquesta data, acumularan 4,25 € al mes.
  • Ceuta: fins al 18 de febrer del 2019, acumulaven 11,82 € mensualment. A partir d’aquesta data, acumularan 4,54 € al mes.
  • Melilla: fins al 18 de febrer del 2019, acumulaven 11,60 € mensualment. A partir d’aquesta data, acumularan 4,45 € al mes.

Continuaràs acumulant cada mes fins que la CNMC procedeixi a declarar el teu municipi com a zona lliure. 

Recorda que si et registres a partir del 25 de març, aquesta compensació no se t’aplicarà, ja que ja no hi ha diferència de preu entre zones.