Control de consum de dades en itinerància

 • Quan viatges a fora de la Unió Europea i EEE (Zona 1), el consum de trucades (enviades i rebudes), SMS (enviats i rebuts) i l’ús de dades tenen cost. Pots revisar els preus vigents d’ús d’itinerància a les Zones 2 i 3 aquí.  
 • La itinerància a les zones 2 i 3 està bloquejada per defecte quan actives la teva línia mòbil per a la teva seguretat. 
 • Aquesta restricció desapareixerà automàticament en transcórrer un temps determinat des de l’activació del teu número a O2:  
  • En el cas que hagis contractat mòbil i fibra: aproximadament al cap de 7 dies.  
  • Si només disposes d’una o de diverses línies mòbils: al cap de 90 dies.  
  • Si necessites desactivar la restricció abans, pots trucar al 1551 o al +34690901551 si ja ets a l’estranger. 

Com evitar càrrecs indesitjats en itinerància

Per evitar cobraments indesitjats quan viatges fora de la Zona 1, et recomanem:  

 • Desactivar la itinerància de dades abans de viatjar. 
 • Com a mesura addicional, eliminar l’APN des dels ajustos del teu mòbil. 

D’aquesta manera, el mòbil no podrà connectar-se a la xarxa de dades en un país estranger i evitaràs cobraments pel fet d’estar connectat, però podràs fer servir la cobertura de la xarxa per poder fer o rebre trucades.  

Límit de consum 

D’altra banda, totes les línies mòbils O2 tenen un límit de consum de dades de 50 € quan et trobis en un país de fora de la UE (Zona 1).  

Aquest límit de consum només s’aplica a l’ús de dades en itinerància, no a trucades o SMS, i està activat per seguretat i per evitar ensurts a la factura.  

Si les teves dades s’activen estant a les zones 2 i 3, t’enviarem diversos SMS informatius: 

 • SMS del 80%: t’informa que has arribat a un consum equivalent a 40 € sense IVA.
 • SMS del 100%: t’informa que has arribat a un consum equivalent a 50 € sense IVA. 

Aquest últim missatge serà el següent: 

O2 Roaming info: Has arribat a un despesa en dades itinerància de XX € (IVA inclòs). Si vols continuar navegant, truca gratis al +34690901551 

Si truques per continuar navegant, s’aixecarà la restricció i t’aplicarem un nou límit de consum. T’ho confirmarem per SMS:

O2 Roaming info: Hem tramitat la teva sol·licitud. Podràs continuar navegant fins a arribar a una despesa acumulada de XX€ (IVA inclòs) +info +34690901551

En tot moment, sempre que vulguis continuar navegant, tindràs limitis de consum de dades en itinerància. Podràs anar augmentant el límit cada vegada que ho necessitis. Aquests límits i avisos t’ajudaran a vigilar el consum que portes i evitar ensurts indesitjats a la teva factura.

Si arribes al límit que tinguis assignat o ets a prop de superar-lo, t’anirem avisant per SMS perquè siguis conscient en tot moment del consum que estàs fent. 

El primer límit de consum és el que hem anomenat, de 50 €, els següents són de 100 €, 200 €… aniràs passant-hi si així ens ho sol·licites trucant al +34690901551.

No et recomanem que treguis la restricció a causa de l’elevat cost que té el consum de dades fora de la UE, 12,10 €/MB (exceptuant Andorra, EUA i Suïssa). 

Impostos inclosos. A la Península i les Balears, l’IVA del 21%; a Ceuta, l’IPSI del 10%; a Melilla, l’IPSI del 8%, i, a les Canàries, l’IGIC del 7%.  

Pots consultar més informació sobre la itinerància a través de les nostres pàgines d’Ajuda o trucant al 1551.