No em funciona Internet en el meu mòbil

La connexió a Internet del teu mòbil pot deixar de funcionar momentàniament per diferents motius: torbar-se en una zona de poca cobertura, per un problema tècnic puntual, etc.

Si el problema persisteix durant uns quants minuts, prova de fer aquestes comprovacions:

 1. Assegura’t de no haver consumit totes les dades de la teva tarifa. Si els has esgotat, O2 aplica automàticament la baixada velocitat a 128 kbps i navegaràs més lentament.
 2. Fes una prova de velocitat. Assegura’t de tenir les dades activades i la connexió wifi desactivada. Després, accedeix a aquest enllaç i prem a “iniciar” per a començar el test. Si no es produeix cap descàrrega de dades, has de revisar la configuració del teu telèfon. Si t’ho estimes més, pots fer el test de velocitat directament des de l’app Mi O2 accedint a Fibra > Test de velocidad > Comprueba tu velocidad.
 3. Comprova que el teu telèfon està ben configurat. Per poder navegar correctament has de configurar el punt d’accés a Internet.

A continuació t’expliquem com pots configurar manualment Internet a Android i iOS.

Android

Segons el telèfon Android que tinguis, la ruta per accedir a la configuració pot variar. Aquí en tens unes quantes opcions:

 • Ruta 1: Menú > Configuració > Més > Connexions sense fils  > Xarxes mòbils > APN (també pot anomenar-se Noms de punts d’accés).
 • Ruta 2: Menú > Ajustos Dades mòbils > APN.
 • Ruta 3 (Xiaomi): AJUSTOS > TARGETES SIM > triar SIM O2 > Nom de Punts d’Accés (APN).

Quan hagis accedit a l’APN, has de seguir aquests passos:

 1. Si veus algun punt d’accés creat, és millor que l’eliminis. Entra-hi a dins, prem el botó secundari i selecciona Esborrar APN a tots.
 2. Configura un punt d’accés nou seleccionant Nou APN. Pots executar aquesta acció tocant els tres punts verticals del menú o el botó secundari del telèfon. Un cop creat, completa els camps següents:
  • Nom: Telefonica
  • APN: telefonica.es
  • Nom d’usuari: telefonica
  • Contrasenya: telefonica
  • MCC: 214
  • MNC: 07
  • Tipus d’Autenticació: PAP
  • Proxy: Sense proxy (buit)
  • Tipus d’APN: “Internet” o escriu “default,supl” (sense les cometes)
 3. Desa els canvis que hagis fet tocant els tres punts verticals del menú o amb el botó secundari del telèfon seleccionant “Guardar”.
 4. Activa el punt d’accés seleccionant l’APN nou (es posarà de color verd o blau).
 5. Ves a Menú > Configuració > Connexions sense fils > Xarxes mòbils i assegura’t que estan activades les opcions Dades habilitades (en alguns terminals pot anomenar-se  “Trànsit de dades”, “Dades mòbils” o “Usar paquets de dades”) i Itinerància de dades.

Si no trobes “Habilitar dades” busca a Configuració > Connexions sense fils > Ús de dades. Si la “Itinerància de dades” no es troba on t’hem indicat, cerca a Configuració > Preferències de SIM o Administració de targeta SIM.

* En activar la Itinerància de dades pot ser que vegis un avís indicant que suposa costos addicionals. Aquests costos només es produeixen si navegues fora d’Espanya, la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein o Noruega (tots aquests països estan dins de l’àmbit de la teva tarifa actual).

iPhone

1. Ves a Ajustos > Dades mòbils i activa l’opció “Dades mòbils”.
2. Després busca Opcions > Veu i dades i activa les opcions “LTE” i “Itinerància de dades”.
3. En activar el servei 4G/LTE, potser veuràs el missatge “L’operador no ha certificat l’ús d’aquesta xarxa mòbil per a LTE a l’iPhone/iPad. La durada de la bateria i la connexió de dades mòbils podran veure’s afectats”. No et preocupis, no afectarà el funcionament de la teva línia.
4. Torna a Ajustos > Dades mòbils > Xarxa de dades mòbils (lliscant cap avall, després de les opcions activades en el pas anterior) per configurar el teu punt d’accés a Dades mòbils i Configuració LTE:

 • Punt d’accés: telefonica.es
 • Nom d’usuari: telefonica
 • Contrasenya: telefonica

Si després de configurar la teva connexió manualment continues tenint problemes amb la teva connexió a Internet, posa’t en contacte amb nosaltres a ayuda@o2online.es o truca gratis al 1551.