Què és la llista Robinson? Com puc apuntar-m’hi?

La Llista Robinson és un servei que et permet, d’una manera fàcil i gratuïta, evitar rebre publicitat d’empreses a les quals no hagis donat el teu consentiment perquè ho facin. Pots decidir el/s mitjans que vols bloquejar de comunicacions, telèfon fix o mòbil, correu postal, correu electrònic i SMS/MMS.

És un servei gratuït que està disponible per a tots els consumidors i és extern a qualsevol companyia (O2 no hi participa ni el gestiona de cap manera).

Aquests són els passos que has de seguir per apuntar-t’hi:

    1. Entra a www.listarobinson.es i fes clic en “Apúntate en la lista”.
    2. Per registrar-t’hi, hauràs d’emplenar un formulari bàsic de dades (nom i cognoms, NIF, correu electrònic i contrasenya per a l’accés).
    3. A continuació, hauràs de seleccionar els mitjans a través dels quals no vols rebre publicitat (telèfon, SMS, correu electrònic, correu postal) i a cadascun d’aquests, indicar detalladament les dades perquè puguin bloquejar el contacte de publicitat. Per exemple, si decideixes que no vols que et truquin hauràs d’indicar els números de telèfon mòbil o fix que vols bloquejar.

L’alta en el servei pot trigar a ser efectiva fins a dos mesos, ja que és possible que les teves dades les estigui fent servir alguna campanya comercial en execució. Per contra, si no les estan fent servir, l’alta serà efectiva de manera gairebé immediata.

És un servei que no depèn de nosaltres, però creiem que és important informar-te d’aquesta opció, ja que pot servir-te d’ajuda.

També deixem alguns enllaços d’organismes i suports que també expliquen i aconsellen sobre la Llista Robinson:

OCU: https://www.ocu.org/consumo-familia/derechos-consumidor/consejos/como-apuntarse-lista-robinson

VIQUIPÈDIA: https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_Robinson

I finalment, una curiositat que hem extret de la Viquipèdia:

El nom de la Llista Robinson va ser inspirat pel protagonista de la novel·la “Robinson Crusoe”, escrita per Daniel Defoe, aïllat de la civilització després de naufragar en una illa deserta. Simbòlicament, qui s’apunta a una llista d’exclusió publicitària rebutja tot el que arribi des de l’exterior.