Què signifiquen GPRS, 2G, 3G, 3,5G, HSPA, 4G, LTE, 5G…

GPRS, 2G, 3G, 3,5G, 4G, LTE, 5G… aquestes sigles representen la tecnologia de xarxa que està fent servir la connexió a Internet del teu mòbil.

Les xarxes principals són 2G, 3G, 4G i 5G. A continuació pots llegir-ne les diferències:

  • Les xarxes 2G (GPRS, EDGE): el teu telèfon es connecta a aquestes xarxes quan ets en llocs allunyats com en zones rurals o de muntanya. Amb les xarxes 2G la velocitat és menor i la veu té preferència sobre les dades, amb la qual cosa pot passar que no funcionin tots dos serveis alhora.
  • Les xarxes 3G (HSPA, UMTS): són les xarxes de tercera generació. La diferència principal entre la xarxa 2G i la xarxa 3G és que aquesta ofereix més velocitat de navegació. A més a més, amb xarxa 3G, el telèfon o la tablet poden funcionar alhora els serveis de veu i dades.
  • Les xarxes 4G: representen la quarta generació de tecnologies de telefonia mòbil. Aquestes xarxes representen el pas següent al 3G actual. Amb aquestes, la xarxa de dades millora en qualitat i velocitat, a més de permetre velocitats de fins a 75 Mbps de baixada (descàrrega) i 25 Mbps de pujada.
  • Les xarxes 5G: és la tecnologia del mil·lisegon. La velocitat de transferència del 5G és un 133% més ràpida que amb 4G. Podràs navegar molt més de pressa i descarregar-te arxius en segons. Un altre avantatge és que tindràs menys latència (menys talls i interrupcions en la connexió).

Quina velocitat de baixada/descàrrega de dades té O2?

Tingues en compte que la velocitat del servei d’accés a Internet a la teva línia dependrà de múltiples factors, entre aquests, la tarifa que tinguis contractada, el teu model de terminal o telèfon mòbil que estiguis fent servir en cada moment, la teva cobertura, la teva ubicació geogràfica i fins i tot altres factors completament aliens com són l’estat de la xarxa o les condicions atmosfèriques, entre d’altres. No obstant això, mirarem d’oferir-te sempre la màxima velocitat anunciada i que tinguis contractada en cada moment.