Amplificadors de xarxa WiFi

Per a què serveix un amplificador WiFi?

De vegades, hi ha racons on la distància al router o la construcció de casa nostra empitjora la qualitat de la xarxa. Si no t’arriba bé el senyal WiFi a qualsevol habitació pot ser que un amplificador WiFi sigui una bona solució. Com el seu nom indica, l’amplificador fa que la cobertura s’ampliï, fet que permet arribar a més espais i que a més puguem millorar el senyal, cosa que evita que estigui saturada. És a dir, aconseguim el doble objectiu de millorar la velocitat i millorar la cobertura.

Quins productes ofereix O2?

Actualment, el grup Telefónica ofereix dos tipus d’amplificadors segons les necessitats de la llar

Amplificador WiFi

És un dispositiu amb doble banda amb WiFi AC, amb senyal WiFi de 5 GHz i 2,4 GHz i amb un port gigabit Ethernet per LAN. A la caixa, a més, trobaràs tots els cables necessaris o la guia d’instal·lació, amb la qual cosa no hi haurà d’anar cap tècnic, sinó que ho podràs configurar tu mateix.

Es ven a un preu de 60 euros amb impostos inclosos més les despeses d’enviament de 7,30 euros (IVA inclòs).

Amplificador WiFi

Amplificador Smart WiFi 6

Per poder-lo fer servir cal disposar d’un Router  HGU, amb la qual cosa és fonamental que comprovis si tens aquest model o no.

Aquest model, més avançat que l’anterior, incorpora el nou estàndard WiFi 6 i incorpora dotze antenes internes per a les bandes de 2,4 GHz i 5 GHz, tot i que és compatible amb estàndards 11b/g/n/a/ac i 11ax. Té un únic nom de xarxa per a tota la teva llar, tant en una banda com en una altra, i incorpora autoconfiguració automàtica de tots els equips.

Disposa de dos ports Ethernet, un dels quals a màxima velocitat. I ofereix seguretat WPA2 i WPA3. Incorpora funcions de Band-Sterring WiFi Roaming i funciona com a repetidor WiFi i com a punt d’accés WiFi, amb la doble funcionalitat disponible.

Té un preu de 99 euros. Pots triar l’opció autoinstal·lable per 99 euros o l’opció amb instal·lació val 179 euros. En el primer cas, les despeses d’enviament són de 7,30 euros i, en el segon, les despeses d’enviament són gratuïtes.

 

Quines diferències hi ha entre tots dos?