Bloquejar trucades i SMS a números especials des de l’app Mi O2

Des de l’aplicació Mi O2 pots bloquejar les trucades i SMS a determinats números especials des de la teva línia mòbil. Si encara no tens l’app, aquí t’expliquem com registrar-t’hi.

Un cop la tinguis instal·lada i t’hi hagis registrat, segueix aquests passos:

  • Accedeix a l’App a la línia sobre la qual vols fer el bloqueig. Si vols aplicar-lo a totes, hauràs de fer-ho d’una en una.
  • A continuació, has d’accedir a la secció “Configura tu línea”.

  • Després, accedeix a l’apartat “Bloqueo de números especiales”.

  • Un cop a dins, veuràs la pantalla següent, on pots activar o desactivar els bloquejos que et facin falta. Tingues en compte que l’activació i la desactivació del bloqueig trigarà uns quants minuts.

 

En les línies mòbils d’O2, aquest tipus de trucades i SMS venen bloquejats per defecte per seguretat i per evitar cobraments inesperats en la factura, per la qual cosa és probable que vegis totes les opcions activades. Si has de trucar o enviar SMS a aquests números, pots desactivar el bloqueig.

En el cas concret de les trucades a números començats per 118X, podem diferenciar-ne dos tipus segons el cost:

  • Números 118xx amb un cost superior a 2,50 €/min: Com que tenen un cost elevat, aquest tipus de trucades no poden desbloquejar-se des de l’app. Hauràs de posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 1551.
  • Números 118xx amb un cost inferior a 2,50 €/min: Si vols trucar a un número d’aquest tipus, pots treure el bloqueig des de l’app, tal com t’hem explicat a dalt.

Més informació sobre el frau de trucades als números 118XX

Les companyies de telecomunicacions fa temps que ens trobem fraus fets a través de trucades a números 118X.

Moltes vegades, el frau es duu a terme quan una persona truca a un número publicitari gratuït, però aquesta trucada es deriva a un número 118XX, que té un cost elevat, sense que l’usuari no en sigui conscient. Altes vegades, el cost d’aquesta trucada és superior al que la locució anuncia en un primer avís.

Legalment, no podem bloquejar les trucades des de la teva línia als números 118XX amb un cost inferior a 2,50 €/min, ja que de vegades són números d’informació. Per aquesta raó, hem habilitat l’opció que puguis fer-ho des de l’app. Si t’ho estimes més, també pots sol·licitar aquesta restricció trucant-nos al 1551.