IP Pública i dinàmica

A O2 no fem servir CG-NAT (Carrier-Grade Network Address Translation). Quan el teu equip es connecti a Internet t’assignarem una IP pública i dinàmica. D’aquesta manera, podràs fer ús dels serveis que necessiten una configuració com aquesta i podràs navegar d’una manera més segura i menys rastrejable.

L’ús de la tecnologia CG-NAT, que fan servir altres operadores, suposa assignar una IP privada a cada router, la qual cosa després es tradueix en una connexió compartida per un conjunt de clients. La implementació d’aquesta eina suposa convertir les adreces de xarxa privades en adreces públiques compartides amb l’objectiu de cobrir la demanda actual.

Aquesta configuració comporta una sèrie de limitacions, com l’obertura de ports o l’accés a servidors locals, ja que no podràs establir una comunicació entre el teu equip d’Internet i el teu equip de xarxa local. En el cas que hagis d’obrir alguns ports per fer anar certs serveis (servidor web, VPN o FTP) o gestionar determinades aplicacions.

A O2 no tindràs aquests inconvenients, posem, a la teva disposició, la IP pública i dinàmica, cosa que t’ofereix més seguretat en les teves connexions a Internet.